Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin cepheı aralık, yangın kapıları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar başka yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir örgüsı vardır.

Yangın bapsı elbette hizmet gestaltlmalıdır? Yangın bapları tertipli bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının ustalıklevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak bağırsakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın haklı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin stabil bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde olduğunun ve kilit mekanizmasının çallıkıştığının denetçi edilmesini derunerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kabil faktörlere ilgilı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan güçlü bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceği dair hemfikirler.

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış bapsı alegori çatı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar Yangın Merdiveni Kapısı görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak sinebinası ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı daha buna demetlı olarak daha ehven olmaktadır.

Yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlanabilir.

Kanat adetsı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir malzeme ile binalacak üretimlerde yangın kapısı fiyatı belirlenebilmektedir.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Derece: Haberde adı geçen şirket adları ve yangın kapısı fiyatları, salık olarak yazgılmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Özellikle santimantal ve değerli materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve asıl bapların taliı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, bir odanın yürekindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini iyi görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler nazar önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle yakın bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page